Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Προετοιμασμενα πηγαν στην συσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργος αθλητισμου Γιαννης Ανδριανός για την καταπολέμηση της βιας ,τα δυο στελέχη της ΚΕΔ/ΕΠΟ Δημητρης Καλύβας και Γιώργος Δούρος .Δεν προσήλθαν για να ακούσουν η να κανουν διαπιστώσεις αλλα ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ και προτάσεις για το πώς η διαιτησια μπορει να συμβάλει στο περιωρισμό της .

Ο Καλύβας μάλιστα ειχε κανει και σχετικη ομιλία για τη βια και το μικρο μερίδιο που μπορει να θεωρηθει ως γενισιουργος αιτία από καποια διαιτητικα λαθη στην ημερίδα της ΕΠΣ Καρδίτσας οπου ηταν παρον και ο υφυπουργος αθλητισμού,που ειχε εντυπωσιαστει όχι μονο από την ανάλυση του ζητήματος αλλα και τα στοιχεια που παρέθεσε το μέλος της ΚΕΔ από επιστημονική ερευνα που εγινε .Γι αυτό και ζητησε και τωρα την παρουσια του για να γινει ευρύτερη συζήτηση επιτροπής Διοιτησίας είναι και μια ωραια πρωτοβουλία που κανει η ΚΕΔ και υλοποιεί η ΕΠΟ και ο προεδρος της Γιώργος Σαρρής ,οπου το τμήμα εκπαιδευσης και επιμόρφωσης ετοιμάζει δυο dvd για να σταλουν μεσω του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεια ολης της χώρας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης για να μάθουν οι μαθητές στις ωρες που εχουν γυμναστικη τους κανονισμούς αλλα θα ζουν και ωραίες στιγμές από την πορεια της Εθνικης ομαδας στο δρομο προς το μουντιάλ και όχι μονο .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΕΔ/ΕΠΟ

Οι θέσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ πάνω στο θέμα της βίας στη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργείου Αθλητισμού διακρίνονται από την ουσιαστικότητα αλλά και τη διαφορετική προσέγγιση …

Και αυτές ήταν BΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
-Η επιβολή των ποινών αλλά και των επαίνων πρέπει να γίνονται άμεσα γιατί τότε μόνο λειτουργούν αποτελεσματικά και ουσιαστικά .
-Αυστηροποίηση των ποινών χωρίς διακρίσεις

-Έλεγχος από αθλητική δικαιοσύνη των «εμπρηστικών, προσβλητικών, στοχοποιητικών τίτλων και δηλώσεων» ιδιαίτερα των οπαδικών εντύπων.

-Γνωστοποιήσεις συνεχείς, ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σώμα των διαιτητών για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιπτώσεων οποιασδήποτε μορφής βίας (λεκτικής, σωματικής , κ. α) και εφαρμογής του κανονισμού χωρίς συμβιβαστικότητα, χωρίς φοβικές καταστάσεις….

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ

Επειδή η ημιμάθεια και η ψευδαίσθηση της πολυπραγμοσύνης διακρίνει αρκετούς φιλάθλους που με τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό…. και εκρηκτικότητα… κάποιες στιγμές εξωθούνται σε κάποιες ακραίες συμπεριφορές.
εμείς ως ΚΕΔ /ΕΠΟ παρεμβαίνουμε, ουσιαστικά επενδύοντας στο γνωστικό ορίζοντα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για απόκτηση καλύτερης ποδοσφαιρικής παιδείας και κουλτούρας με την παροχή από πλευράς ΚΕΔ/ΕΠΟ:

Α. ενός dvd κανονισμών σε εκλαϊκευμένη μορφή, όπου εκτός από κανονισμούς, θα αναδύονται μηνύματα, θα παρουσιάζονται στιγμές της Εθνικής Ελλάδος και όπου με ελκυστικό τρόπο θα οδηγούν το μαθητή κοντά στη γνώση του κανονισμού….. κοντά στην αποδοχή της ήττας…κοντά στην αποδοχή του λάθους από πλευράς του διαιτητή, του ποδοσφαιριστή, του προπονητή……

Β. ενός dvd κανονισμών, αντίστοιχο αυτών που διδάσκεται στις σχολές διαιτησίας για νέους, που θα απευθύνεται σε μαθητές της Β/θμιας . Το εγχείρημα στηρίζεται στην ίδια λογική στην ίδια προοπτική… και θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές .

Τα δύo αυτά DVD σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι στα χέρια του Πρόεδρου τη ΕΠΟ προκειμένου αυτός να τα παραδώσει στο Υπουργείο Παιδείας για τη διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.


- Τα μέλη ης ΚΕΔ /ΕΠΟ θεωρούν πως το θέμα της βίας είναι ένας πόλεμος της πλειοψηφίας με τη μειοψηφία, όπου η μικρή αυτή μερίδα καθηλώνει σε απραξία τους πολλούς.
- Επιβάλλεται ενεργοποίηση της πλειοψηφίας, τόνισαν, με μια σειρά ενεργειών που θα βάλουν τέλος στην παθητικότητα και στην αποστασιοποίηση των πολλών…
- Συγκεκριμένα πρότειναν πως τα ο Υπουργείο μπορεί να παρέμβει με τηλεοπτικά σποτ όπου π.χ. ο μικρός μαθητής θα εκφράζει το παράπονό του γιατί «οι λίγοι» δεν τον αφήνουν να είναι στο γήπεδο, να χαρεί την ομάδα του.
- Καμπάνια ενημέρωσης ευαισθητοποίησης και αγωνίας από ποδοσφαιριστές, διαιτητές και δημοσιογράφους που υπηρετούν το ίδιο προϊόν, σε τηλεοπτικές εκπομπές με διάθεση ανάδειξης του θετικού και όχι της μιζέριας.