Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ημερίδα με θέμα «οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου» διοργάνωσαν χθες η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Φλώρινας και η Επιτροπή Διαιτησίας. 

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της Γ’ Εθνικής Μιχάλης Τζανόπουλος, μίλησε για τη σημασία της στήριξης του ποδοσφαίρου στις ακριτικές περιοχές όπως η Φλώρινα, τόνισε τις άριστες σχέσεις τηε ΕΠΣ Φλώρινας με την ΕΠΟ  αλλά και το ότι ΕΠΣ Φλώρινας διοικείται από αξιόλογους παράγοντες όπως είναι ο Πρόεδρος  Κώστας Αντωνιάδης και τα μέλη του ΔΣ. Επίσης τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κος Γιώργος Σαρρής για τις ακριτικές περιοχές μιας και ο ίδιος είναι ακρίτας. Επίσης σημείωσε ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ τυχερό που για πρώτη φορά στην ιστορία του διοικείται από έναν Πρόεδρο ΕΠΣ και μάλιστα ακριτικής περιοχής αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τις τοπικές ΕΠΣ.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης μίλησε και αυτός για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ΕΠΟ για την περιοχή της Φλώρινας, τονίζοντας ότι το περασμένο καλοκαίρι η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ εθνικής έγινε στην Φλώρινα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα βήματα βελτίωσης της διαιτησίας τα τελευταία 2-3 χρόνια αναφέροντας ότι οι προσπάθειες των υπευθύνων είναι σημαντικές και ότι   η οργάνωση, το επίπεδο αλλά και η συχνότητα σε θέματα οργάνωσης και εκπαίδευσης δεν έχει προηγούμενο.   

Εξαιρετικές οι τοποθετήσεις και αναλύσεις από τους ομιλήτές, Κώστας Δράμπης, σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου, του Dr Ζήση Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Αντώνιος Γρηγοριάδης,   Εργοφυσιολογία  M.s C & Αθλητική Διατροφή M.Sc, Τ.Ε.Φ.Α.Α./ Α.Π.Θ, υπεύθυνος Εκπαίδευσης και της σύμβασης διαιτησίας της UEFA Θανάση Μπριάκου, του ιατρού και παρατηρητή διαιτησίας Σπύρου Συμεών για πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο, του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ και υπεύθυνου των ορισμών Super League Δημήτρη Καλύβα και του Περιφερειακού Προπονητή Νίκος Βασιλείου.

Στην ημερίδα έδωσε το παρόν μετά από πρόσκληση της ΕΠΣ Φλώρινας και υπεύθυνος της 2ης περιφέρειας για θέματα οργάνωσης και εκπαίδευσης της διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος.

Ο παρατηρητής Super League Αντώνης Σίπκας ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την πραγματικά πολύ επιτυχημένη ημερίδα ευχαριστώντας στη λήξη όλους τους παραβρισκόμενους, τους ομιλητές αλλά και τη Περιφέρεια και το Δήμο Φλώρινας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι διαιτητές και παρατηρητές της Φλώρινας καθώς και ο παρατηρητής και μέλος της ΕΔ Γιαπράκης, αλλά και από Καστοριά (Κοσκοσίδης, Ι. Δημητριάδης,  Νόνας, Σπύρου) Πέλλα (Θεολόγου, Θεδωρόπουλος) Γρεβενά (Νατσιόπουλος, Πάνος) και από Κοζάνη (Θ. Τσιμεντερίδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Γρηγοριάδης, Τσιακμάκης, Ζούγρας, Ξενακίδης, Μπαιραμίδης, Σ. Τσιμεντερίδης, Τζιουβάρας, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος) και άλλοι.