Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Είναι αλήθεια ότι πολλά ειπώθηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για τις εκλογές της 22ας Απριλίου στην Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Εκλογές που ανέδειξαν νέο Δ.Σ., το oποίο ωστόσο θα έχει βραχύβια θητεία, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης, που είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον αθλητικό νόμο, η νέα διοίκηση που προκύπτει από πρόωρες εκλογές έχει ως θητεία το υπόλοιπο της θητείας της προηγούμενης, δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα χρόνο.

Κάνοντας μια πρόχειρη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ούτε ασφαλείς κρίσεις μπορούν να διατυπωθούν αλλά ούτε και ασφαλή συμπεράσματα να εξαχθούν, από τη στιγμή που ουσιαστικά η παράταξη του κ. Μάντζιου "έπαιξε" χωρίς αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει αναμφισβήτητα να αποτελέσει σημείο προβληματισμού για το νέο Δ.Σ., που μπορεί να ερμηνεύει κατά το δοκούν ως παράσταση νίκης το γεγονός ότι 57 από τα 87 εγγεγραμμένα σωματεία τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξη του κ. Μάντζιου, ωστόσο προφανώς αγνοεί ότι ποσοστό κάτω του 50% σε μια εκλογική διαδικασία που είχε μόνο έναν υποψήφιο, δείχνει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι τον επόμενο χρόνο προκειμένου να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των σωματείων η παράταξη του κ. Μάντζιου, η οποία, παρά τις μεταγγίσεις νέου αίματος, δείχνει ξεκάθαρα σημάδια απορρύθμισης.

Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και η έρευνα του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος αντιπαραβάλει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα ποσοστά της παράταξης Μάντζιου στις εκλογές του 2010 με τα σημερινά, όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα μια φθίνουσα πορεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος κ. Μάντζιος από τους 63 ψήφους του 2010 έπεσε στους 48, ενώ ο κ. Ρουσσάκης, εκ των παλαιότερων παραγόντων της Ένωσης, από τους 52 στους 33.

Κοντολογίς, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν δείχνουν, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, απόλυτη κυριαρχία του κ. Μάντζιου, το αντίθετο μάλιστα προδιαθέτουν ότι αν δεν διαφοροποιηθεί κάτι θεαματικά τους επόμενους 12 μήνες, η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Ένωσης βρίσκεται προ των πυλών.

Ν. ΣΚΟΥΜΠΟΣ

www.passports.gr