Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ καταρτίζει ειδικό πρόγραμμα ενιαίας επιμόρφωσης των διαιτητών όλης της χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε μήνα εκπαιδευτικούς κύκλους τεσσάρων μαθημάτων, από τα οποία τα τρία επιλέγονται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και το τέταρτο από την τοπική  επιτροπή διαιτησιας. Το σημαντικό είναι ότι τα μαθήματα δεν γινονται από 4-5 εκπαιδευτες αλλα απ ολους που εχουν πιστοποιηθεί και αυτό  θα γινεται συνεχεια ακομη και στην ενημέρωση των ΠΑΕ σ ότι αφορα τον κανονισμο αδειοδότισης

Η διδακτέα ύλη αποστέλλεται στις ΕΔ/ΕΠΣ έγκαιρα και στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού κύκλου οι ΕΔ αποστέλλουν αρχείο εκπαίδευσης και συμμετοχής στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Επεξεργασία και διανομή εκπαιδευτικού υλικού της UEFA/FIFA σε όλες της ΕΔ/ΕΠΣ.

Οφσάιντ video τεστ.
Μαθήματα σχολών 2012-13, με παρουσιάσεις των Κανόνων του Παιχνιδιού και σχετικά video.
UEFA DVD RAP 2012-1.
Συνοδευτικό εγχειρίδιο για το DVD UEFA RAP 2012-1
Παρουσιάσεις των κριτηρίων που πρέπει να εξεταστούν για τη λήψη των αποφάσεων, όλων των πιθανών περιπτώσεων σε έναν αγώνα (power point).
DVD για το τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών και βοηθών καθώς επίσης και ασκήσεων φυσικής κατάστασης.
DVD - Ενδιαφέροντα σημεία των Κανόνων του Παιχνιδιού με συνοδευτικό εγχειρίδιο.
Επεξεργασία ειδικού εγχειριδίου πρακτικών οδηγιών της UEFA για διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας. Ανάρτηση του συγκεκριμένου εγχειριδίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, αποστολή στις ΕΔ/ΕΠΣ και στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών όλων των Εθνικών κατηγοριών.
Αποστολή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στις ΕΔ/ΕΠΣ για διενέργεια γραπτών εξετάσεων των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών τοπικών πρωταθλημάτων για τη διαπίστωση του επιπέδου της γνώσης των Κανονισμών.
Επεξεργασία και αποστολή παρουσίασης στις ΕΔ/ΕΠΣ των τροποποιήσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού με βάση την εγκύκλιο αρ. 1315-3/8/2012 και αρ. 1322-25/10/2012.

Εισαγωγικές εθνικές σχολές διαιτησίας ΕΠΟ

Λειτουργία εισαγωγικών σχολών διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών με ειδική θεματολογία και εκπαιδευτικό υλικό που προετοιμάζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Έχουν ολοκληρωθεί είκοσι δύο (22) σχολές (ΕΠΣ Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά,

Πέλλας, Φλώρινας, Φθιώτιδας) και αποφοίτησαν με επιτυχία τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ (498) διαιτητές.

Είναι σε εξέλιξη δεκαοκτώ (18) σχολές (ΕΠΣ Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λασιθίου, Λέσβου, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Τρικάλων, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Ένωσης Σάλας).

Επίσης και άλλες ΕΠΣ βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας σχολής.

Ημερίδες κανόνων του παιχνιδιού

Συμμετοχή των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και των εκπαιδευτών ΕΠΟ σε ημερίδες που διοργανώνονται από τις ΕΠΣ.

Σχολές προπονητών ΕΠΟ

Ανάλυση των Κανόνων του Παιχνιδιού και διενέργεια γραπτών εξετάσεων με ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, από μέλη της ΚΕΔ και εκπαιδευτές ΕΠΟ, σε Εθνικές σχολές προπονητών ΕΠΟ (ΕΠΣ Λέσβου, ΕΠΣ Βοιωτίας, ΕΠΣ Εύβοιας, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Πιερίας).

Προγράμματα φυσικής κατάστασης

Κατάρτιση ειδικών μηνιαίων προγραμμάτων προπόνησης, από τον Εθνικό γυμναστή διαιτητών της ΕΠΟ και αποστολή στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαιτητών και βοηθών όλων των Εθνικών κατηγοριών με ταυτόχρονη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Επίσης αποστολή στις ΕΔ/ΕΠΣ μηνιαίου προπονητικού προγράμματος για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές τοπικών πρωταθλημάτων και συνεργασία με τους γυμναστές διαιτητών των ΕΠΣ.

Χειμερινά αγωνιστικά τεστ και επιμορφωτικές συγκεντρώσεις

22-23/12/2012 στην Αθήνα:

Διήμερη επιμορφωτική συγκέντρωση διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League.
Έλεγχος φυσικής κατάστασης διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League στο γήπεδο της ΕΠΟ.

Αγωνιστικά τεστ και επιμορφωτική συγκέντρωση διαιτητών και βοηθών Football League, διαιτητών Football League 2, υποψηφίων και ταλέντων βοηθών Football League 2 και υποψηφίων και ταλέντων διαιτητών Δ΄ Εθνικής:

15/1/2013 στη Δράμα
17/1/2013 στα Τρίκαλα
22/1/2013 στην Ελευσίνα
24/1/2013 στο Λουτράκι

6/1/2013 στην Αθήνα:

Αγωνιστικά τεστ διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League.

Επιπρόσθετοι βοηθοί διαιτητές

Εισήγηση της ΚΕΔ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και αποδοχή για τη χρήση των επιπρόσθετων βοηθών διαιτητών, στους ημιτελικούς και στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος.
Οργάνωση και προετοιμασία σεμιναρίου που θα ακολουθήσει, με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό υπό την καθοδήγηση της UEFA, για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές της Super League.

Επιμορφωτικά σεμινάρια κανόνων του παιχνιδιού σε ομάδες

Οργάνωση και διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την υλοποίηση των όσων προβλέπονται στον Κανονισμό Αδειοδότησης των ΠΑΕ.