Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το σύνολο των Πειραιωτών διαιτητών έδωσε το παρόν στην Επιμορφωτική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ», υπό την αιγίδα της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Πειραιά.Ωστοσο ελειπε ο προεδρος της ενωσης Γιώργος Ανατολάκης και η απουσια του σχολιάστηκε αφου επρεπε στην πρωτη της σαιζον να δωσει το παρον και να γνωρισει επισημα τους διαιτητες της ενωσης .

Παντως το  μέλος της ΚΕΔ. Γιάννης Τσαχειλίδης που είναι και διεθνης παρατηρητής  ενημέρωσε τους διαιτητές, για τις αλλαγές που υπάρχουν στην υπόδειξη του οφ- σάιντ, αλλά και για άλλα θέματα που τους αφορούν.

Επίσης τα μέλη της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Π κ.κ. Σπύρος Βούλγαρης, Γιώργος Κωστάκος επέστησαν την προσοχή των διαιτητών, κυρίως για την συμπεριφορά τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Στους διαιτητές επίσης έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο της τεχνικής υποστήριξης της ιστοσελίδας της Ένωσης (www.epspeir.gr), για την συνεργασία που ξεκινάει με τους διαιτητές, και την κωδικοποίηση των αγώνων.

Μεγάλη επιτυχία για την 1η Αθλητιατρική Ημερίδα της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Παεράλληλα την Δευτέρα  εγινε στο ξενοδοχείο Savoy του Πειραιά, η πρώτη Αθλητιατρική ημερίδα της ΕΠΣ. Πειραιά με θέμα « Συνήθεις τραυματισμοί και πρώτες βοήθειες στους αγωνιστικούς χώρους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τα Πειραϊκά σωματεία, καθώς και παράγοντες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, ιατροί, και φοιτητές φυσικοθεραπείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ του Πειραιά. Τα θέματα που τέθηκαν επί… τάπητος, αφορούσαν στους τραυματισμούς που συμβαίνουν στα γήπεδα, καθώς και στους τρόπους που μπορεί να βελτιωθεί η αθλητική εμπειρία μέσω της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής, Ιατρού κ. Αντώνη Λεμονή, ο οποίος είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τους παρευρισκομένους, και να υποσχεθεί στο μέλλον ακόμα περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες για το καλό των αθλητών και των σωματείων.

Με τη σειρά του, υποδέχθηκε θερμά την πρωτοβουλία αυτή και ο κ. Ιωάννης Σπάθας, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά.

Συνέχεια είχε η ομιλία του νευροχειρούργου Λάζαρου Βοϊδονικόλα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, και στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ακολούθησε ο Γενικός Ιατρός Γιώργος Μαρίνος, ανέπτυξε το θέμα των πρώτων βοηθειών.

Η χρήση φωτογραφικού υλικού έκανε το θέμα πολύ ενδιαφέρον, μεταβιβάζοντας ακόμα πιο παραστατικά τις γνώσεις για την υποστήριξη της ζωής.

Στη συνέχεια το λόγο είχε η ομιλία του εργοφυσιολόγου Γρηγόρη Μπογδάνη, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των αθλητών στο ποδόσφαιρο.

Η ομιλία του κ. Μπογδάνη περιελάμβανε σύγχρονες μελέτες και στατιστικά τα οποία μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των προπονητών.

Τέλος, το λόγο είχε ο φυσικοθεραπευτής Βασίλης Φακλής ο οποίος έκλεισε την ημερίδα αναλύοντας το ζήτημα της φυσικοθεραπευτικής πρόληψης στις αθλητικές κακώσεις.

Ο κ. Φακλής έδωσε έμφαση στο ρόλο του φυσικοθεραπευτή, και στην άμεση συνεργασία που θα πρέπει να έχει με τον εκάστοτε ειδικό ιατρό.

Οι ομιλίες ήταν κατανοητές, και άμεσες προς το ευρύ κοινό της ημερίδας, και έτσι μπορούσαν όλοι να παρακολουθήσουν τις ομιλίες με ευχάριστο τρόπο.

Η ημερίδα έκλεισε με τι καλύτερες εντυπώσεις ενώ στη συνέχεια η υγειονομική επιτροπή της Ένωσης Πειραιά σκοπεύει να κάνει ακόμα περισσότερα στον τομέα της ιατρικής κάλυψης, και πρόληψης, πραγματοποιώντας σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους χώρους όλων των σωματείων.