Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Σαρρή πραγματοποιήθηκε η φετινή γιορτή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα (της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας - κτίριο Νομαρχίας στο Μεσολογγι )ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους του ποδοσφαίρου από κάθε γωνία της Αιτωλοακαρνανίας η ΕΠΣΝΑ για ακόμα μια χρονιά διοργάνωσε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων εκτός από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιάννη Παπακωσταντίνου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης και πολύ πρόεδροι άλλων Ενώσεων Δυτικής Αττικης Μ.Τζανόπουλος ,Τρικάλων Παλάσκας Αχαίας Δ.Μπαλαφούτης Αρτας Θ.Τρομπούκης  Τρικάλων Θ.Μπουτζιώλης Πρέβεζας Θ.Κάτσακλας Λάρισας Ζ. Γρηγορίου Ηλείας Κουλούρη;ς   καθώς και εκπρόσωπος από την ΕΠΣ Φωκίδας.

Την εκδήλωση άνοιξε όπως είθισται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Τάκης Παπαχρήστος και αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την στήριξη προς την ένωση τονισε μεταξυ των αλλων

«Τα τρία τελευταία χρονιά σχετικά με τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣ, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ελάχιστες αποχωρήσεις ομάδων και το κυριότερο κάθε χρόνο έχουμε νέες ομάδες που ιδρύονται ή επανιδρύονται.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά και δεν νομίζω ότι το συναντάμε σε πολλές Ενώσεις της Χώρας.

Επίσης τα πρωταθλήματα υποδομής (παιδικό, προπαίδων, τζούνιορ) διοργανώνονται με επιτυχία και φέτος τον Μάρτιο για πρώτη φορά, διοργανώνεται και πρωτάθλημα προτζούνιορ για παιδιά ηλικίας 8 – 9 ετών.

Μην  παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Ένωση μας δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της Χώρας, γεγονός που συνεπάγεται από μόνο του και υποδηλώνει με το πλέον εύλογα αντιληπτό στον καθένα τρόπο, τη δυσκολία και την οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στα σωματεία μας μόνο και μόνο υπολογίζοντας τα έξοδα των μετακινήσεων.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην εστιάσουμε στο πιο σημαντικό πρόβλημα το οποίο υπάρχει και αναφέρουν οι παράγοντες των σωματείων μας, στις συχνές συγκεντρώσεις και την επικοινωνία που έχουμε μαζί τους και αφορά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες που έχει επιφέρει η επώδυνη οικονομική κρίση, στην εύρυθμη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων μας, με τελικό αποδέκτη τον αιμοδότη αυτών, δηλαδή τον ερασιτέχνη παράγοντα.

Ο ήρωας παράγοντας από οικονομικής άποψης έχει αφεθεί στην τύχη του και η επιβίωση της ομάδος του επαφίεται στο μεράκι που έχει για την ομάδα του και στην αγάπη για τον τόπο του.

Για το θέμα αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω κάνει προσωπικά πολλές συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. ο οποίος είναι κι αυτός Πρόεδρος ΕΠΣ και συγκεκριμένα της Χίου και είμαι σίγουρος ότι έχει τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς με μας.

Γνωρίζω καλά ότι έχει επεξεργαστεί ένα πλάνο και βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας όσον αφορά τις επιχορηγήσεις των σωματείων και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε στον τομέα αυτό ευχάριστες εξελίξεις.

Παράλληλα σταθηκε στην άριστη συνεργασία της ενωσης ,με  τους διαιτητές, την Επιτροπή Διαιτησίας, τον γυμναστή των διαιτητών, τον Σύνδεσμο διαιτητών για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και τα αποτελέσματα φαίνονται τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα, όσο και στις Εθνικές κατηγορίες (θυμίζω την άνοδο Δημήτρη Ζυγούρη στην SuperLeague και την τοποθέτηση του Πολυχρόνη Κωσταρά στον πίνακα των διεθνών βοηθών διαιτητών).

  Μετα στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ.Σαρρής και αφού τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ Τάκη  Παπαχρήστο ζητησε συγνώμη για την καθυστερημενη αφιξη του λογω της  έκτακτης συνέντευξης τύπου που εδωσε.Υπογράμισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφου  και ο ίδιος είναι πρόεδρος στην ΕΠΣ Χίου και επεσήμανε

«Η ΕΠΟ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περναει η χώρα μας προσπαθεί και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες.» κατέληξε.

Ολοι οι προεδροι των ΕΠΣ εκαναν απονομές και απήυθυναν χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους που ειχαν κατακλυσει κάθε χωρο της αιθουσας.

Παρόντες  ηταν ολοι οι διαιτητες του συνδεσμου με επικεφαλής τον προεδρο Σπύρο Τομαρά ,τον παλαιο διεθνη διαιτητή Βασιλη Νικάκη  τον παρατηρηρη Βασίλη Τεροβίτσα ,και από τους εν ενεργεία που είναι στον πίνακα της σουπερ λιγκα ο Δημήτρης Στυλιαράς καθως και οι βοηθοι Πολυχρονης Κωσταράς και Δημητρης Ζυγούρης.