Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σκληρες εκφράσεις χρησιμοποιησε ο Δημητρης Μελισσανίδης στη συνεντευξη Τυπου που εδωσε στο ΟΑΚΑ. Παραδέχθηκε πως πήρε τηλέφωνο τον Χριστόφορο Ζωγράφο, αλλά διέψευσε πως τον απείλησε τονίζοντας πως μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα με τις διαιτησίες των αγώνων της. Από εκεί και πέρα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο παρουσίασε ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως «αφού τα βλέπετε γιατί δεν τα γράφετε. Ξεσκίστε τους».

Μεταξυ των αλλων ανέφερε «Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν. Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας

. Και συμπλήρωσε‘Ναι πήρα τηλέφωνο. Ό,τι και να έκανα κι ό,τι και να είπα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα, χαρτί και καλαμάρι; Πώς είναι δυνατό να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τι είναι, υπάλληλός του;Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κύριο Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκορ Και η γραμματεας του τον προεδρι της ΕΠΟ . Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Η βόμβα όταν σκάσει θα πάρει πολλούς μαζί της και γι’ αυτό φοβούνται. Θα τους πάρει μαζί τους.

Πήρα δύο φορές τηλέφωνο τον Ζωγράφο»

Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία στημένη ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε "μείνε ήσυχος". Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα "βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες". Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία.

Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία. Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. Ο κ. Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι έμοιαζε η φωνή του με τον Μελισσανίδη και τον απείλησε.

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λέμε που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις. Τι είναι αυτό ρε; Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι. Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Μαμά είπανε είκοσι χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπαρχει χουντα που να μην εχει πεσει «

 

Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία. Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου. Είμαι σε νέα αναμονή γιατί χθες ακυρώθηκε η κατάθεσή μου λόγω φόρτου εργασίας του.

« Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη. Αλλά είπαμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα. Ο Μαρινάκης  δεν μπορεί να πει τίποτα για εμένα. Έχει πάρει μία καραμέλα και αναφέρεται στη δικαστική μου περιπέτεια πριν από 20 χρόνια, όταν αθωώθηκα από την δικαιοσύνη. Δεν έχω φάκελο. Έχω λευκό ποινικό μητρώο..

 « αν με ρωτούσες ποιον θα ήθελα πρόεδρο στην ΕΠΟ, έτσι χωρίς σκέψη, θα έλεγα τον Καραγκούνη. Έναν καθαρό άνθρωπο, όχι σαν τις γκρανκάσες που έχουμε εκεί 30 χρόνια. Αν δείτε τον πρόεδρο της Ενώσεως των Τρικάλων, θα τρομάξετε». Έχετε δει εσείς κανέναν παράγοντα, έχει κανένας από σας, κανένα πακιστανικό τηλέφωνο; Γιατί μιλάμε με τέτοια τηλέφωνα; Τι λένε; Και δεν τρέχει τίποτα… Μιλάω με τον κ. Σαρρή και πρέπει η ΑΕΚ να μιλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι σχέσεις μας ήταν καλές. Θα δω τι είπε και μετά έχω και για αυτόν ράμματα για τη γούνα του».