Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΑΒΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΟΥΕΦΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ , ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΛΟΥΊΤΖΙ ΚΟΛΛΙΝΑ  ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  ΚΑΙ TOY ΠΕΤΕΡΣΕΝ ΣΤΟ CORE!!!!!

 Σας περιγράφουμε συνοπτικά τις δραστηριότητες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Υπεύθυνων Περιφερειών και ΕΔ/ΕΠΣ που δουλεύουν σαν μια γροθιά και σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA-UEFA και της Σύμβασης διαιτησίας.

 -Πρόγραμμα ενιαίων επιμορφωτικών συναντήσεων σε όλες τις ΕΔ/ΕΠΣ και αποστολή ανάλογων αρχείων στην ΚΕΔ.

 -Επτά εκπαιδευτικά dvd και πολλές παρουσιάσεις στάλθηκαν στις ΕΔ.

 -Έγιναν τριάντα τρεις 33 σχολές και βγήκαν 742 διαιτητές, ενώ 11 ακόμη σχολές τελειώνουν σύντομα.

 -Το στάδιο εξέλιξης των Εθνικών σχολών διαιτησίας εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. 

 -Πραγματοποιήθηκαν πολλές ημερίδες στις ΕΔ/ΕΠΣ.

 -Οργανώθηκαν μαθήματα Κανόνων του Παιχνιδιού στις σχολές των προπονητών.

 -Οργάνωσε και επιμορφωτικά σεμινάρια στα πλαίσια προβλέπονται του Κανονισμού Αδειοδότησης των ΠΑΕ.

 -Συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό αναρτήθηκε στο επίσημο site της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ενημέρωση όλων.

 -Μεγάλη ανάπτυξη έγινε στον τομέα της φυσικής κατάστασης με συνεχή ενημέρωση, προγράμματα και επαφές με τις ΕΔ. Διέθεσε εβδομαδιαία και μηνιαία προγράμματα για όλα τα επίπεδα. Από το κορυφαίο μέχρι το τοπικό. 

 -Εφαρμογή των επιπρόσθετων βοηθών διαιτητών στα πρότυπα της UEFA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στους ημιτελικούς και στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος.

  -Μετά από επίσημο έλεγχο η UEFA έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην ΚΕΔ/ΕΠΟ για τα συνεχή επιτεύγματα αναφορικά με την οργάνωση και την εκπαίδευση στο κομμάτι της διαιτησίας.

 -Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔ/ΕΠΟ η UEFA ανέθεσε τη διοργάνωση των σεμιναρίων το 2015 για τους top διαιτητές και βοηθούς καθώς και των νέων διεθνών διαιτητών της UEFA στην Ελλάδα. Υπεύθυνοι για τον συντονισμό ορίστηκαν ο Θανάσης Μπριάκος και η Λώρα Δημητρίου.

 -Επίσης επιτεύχθηκε η συμμετοχή στο σεμινάριο προεπιλογής Super league του επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτητής της UEFA Pierluitzi Collina και στο σεμινάριο  ενσωμάτωσης και ολοκλήρωσης του 1ου κύκλου του προγράμματος CORE για νέους διαιτητές Football League το μέλος της Επιτροπής συμβάσεων διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνος για τη σύμβαση διαιτησίας στην Ελλάδα, Rune Pedersen.

 -Πραγματοποιήθηκαν 15 καλοκαιρινά σεμινάρια για διαιτητές, βοηθούς , παρατηρητές και εκπαιδευτές Εθνικών πρωταθλημάτων.

 -Πραγματοποιήθηκαν 9 καλοκαιρινά αγωνιστικά τεστ σεμινάρια για διαιτητές και βοηθούς.

 -Πραγματοποιήθηκαν 4 καλοκαιρινά σεμινάρια και αγωνιστικά τεστ σεμινάρια για νέους υποψήφιους διαιτητές 4ης κατηγορίας και βοηθούς 3ης κατηγορίας διαιτητές και βοηθούς.

 -Πραγματοποιήθηκαν 7 ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ σεμινάρια και αγωνιστικά τεστ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

 -Επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο 2 σεμινάρια για όλους τους διαιτητές και παρατηρητές Football League.

 

-Ακομη  για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το πρόγραμμα ταλέντα και μέντορες και πραγματοποιήθηκαν 8 επιμορφωτικά σεμινάρια. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 4 επίπεδα, επαγγελματικό (FL), εθνικό ερασιτεχνικό (Γ εθνική), εθνικό περιφερειακό (4η κατηγορία) και τοπικό (διαιτητές ΕΔ/ΕΠΣ)

 -Μεγάλο επίτευγμα ήταν το πρόγραμμα CORE για ταλέντα διαιτητές Football League.  

 Ο συγκεκριμένος κύκλος σεμιναρίων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων CORE της UEFA για νέους διαιτητές με προσόντα και προοπτικής εξέλιξης. Το πρόγραμμα CORE απαιτεί, σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σκληρή και επίμονη προσπάθεια σε όλη τη διάρκειά του, καθώς επίσης επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο σεμινάριο στις 5 έως  Σεπτεμβρίου 2014 έγινε στην Πάτρα και το δεύτερο 1ος κύκλος θα γίνει 28/04/2014 έως 01/05/2014 στην Λαμία όπου θα παραβρεθεί και ο Rune Pedersen.

 -Ένα γενικό αλλά αναλυτικότατο σχέδιο για την οργάνωση και την εκπαίδευση της διαιτησίας μέχρι το 2017 έχει σταλεί στην UEFA ενώ έχουν επίσης υποβληθεί και πάνω από 10 διαφορετικά προγράμματα με μελέτες και έρευνες για διάφορα θέματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη περαιτέρω βελτίωσης της διαιτησίας στις χώρες μέλη της UEFA.

 -Έχουν δημιουργηθεί και αποσταλεί σε όλες τις ΕΔ προγράμματα σχετικά με την ένταξη και παραμονή των διαιτητών, της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο (grassroots), του προγράμματος ταλέντα και μέντορες και των παρατηρητών – εκπαιδευτών διαιτησίας.   

 

-Ξεκίνησε πρόγραμμα ανάπτυξης γυναικών διαιτητών και θα διοργανωθούν 5 περιφερειακά σεμινάρια για περίπου 300 γυναίκες.

 

-Αρχισε  πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης διαιτητών με την εφαρμογή ενός προπονητικό πρόγραμμα ψυχολογικών επιδεξιοτήτων διαιτητών ποδοσφαίρου.

-Ορίστηκαν από τις ΕΔ/ΕΠΣ επικεφαλής των ΕΔ/ΕΠΣ (πρώην διαιτητές).  Πραγματοποιήθηκαν 6 συναντήσεις με τους επικεφαλής ΕΔ/ΕΠΣ και σημειώθηκε απίστευτη βελτίωση σε οργανωτικά και εκπαιδευτικά θέματα σε όλες τις ΕΔ/ΕΠΣ.

 -Έγινε διαχωρισμός 5 περιφερειών και ορίστηκαν 5 υπεύθυνοι αυτών κάτι που αναμένονται κάτι που αναμένεται να κορυφώσει την οργάνωση και την εκπαίδευση της διαιτησίας.

 -Εγιναν  πολλές προσπάθειες και βελτιώσεις στην ανάπτυξη των διαιτητών Σάλα σε συνεργασία με την Ένωση Σάλας.

 -Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάπτυξης για τους διαιτητές άμμου σε συνεργασία με το υπεύθυνο Ευάγγελο Μαζαράκη.

 -Ξεκίνησε η υποβολή εκθέσεων παρατηρητών διαιτησίας σε πιλοτική φάση για τους αγώνες Super Legaue και Football League έτσι ώστε από τη νέα χρονιά να υποβάλλονται μόνο με αυτόν τον τρόπο.

 -Με την βοήθεια του εκπαιδευτή διαιτησίας έχει γίνει πλήρης ηλεκτρονική χαρτογράφηση της πορείας των Διαιτητών, Βοηθών και Παρατηρητών των Κατηγοριών της τελευταίας δεκαετίας.

 -Οι εξετάσεις των Διαιτητών, Βοηθών, Παρατηρητών, Εκπαιδευτών στα καλοκαιρινά Σεμινάρια Προεπιλογής, έγινε με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, καθώς πλήθος ερωτήσεων που αναρτήθηκαν έγκαιρα στο site της ΕΠΟ και ήταν διαθέσιμες σε όλους.

 -Τα δύο τελευταία χρόνια και παρά την μεγάλη αύξηση των δραστηριοτήτων μειώθηκαν οι δαπάνες μειώθηκαν κατά πολύ (περίπου 60% κάτω!) σε όλα τα σεμινάρια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 -Προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες των σεμιναρίων προεπιλογής 2014-15 και η εξεταστέα ύλη τόσο έγκαιρα όσο ποτέ στο παρελθόν.

 

Με όλα αυτά τα οποία αναφέρονται μόνο συνοπτικά, γίνεται αντιληπτό από όλους ότι η ΚΕΔ με απίστευτες ώρες δουλειάς έχει βάλει τις βάσεις και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη παρακαταθήκη για την διαιτησία των επόμενων ετών. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι επόμενες γενιές είναι ότι απαιτείται πλέον επαγγελματισμός και μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα (ΚΕΔ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔ) για να διατηρηθεί ότι έχει επιτευχθεί στον τομέα της οργάνωσης και της εκπαίδευσης των διαιτητών καθώς αρκούν λίγοι μήνες αδράνειας για να χαθεί ότι έχει χτιστεί τα τελευταία 3 χρόνια.