Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, στο αίτημα της Football League  να μην ορίζονται διαιτητές στους αγώνες του πρωταθλήματος της από μακρινές Ενώσεις. Η ΕΠΣΔ συνεδρίασε σήμερα και έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ΕΠΟ, να μην κάνει αποδεκτή την διαμαρτυρία της Football League , γιατί θα σταματήσει να υπάρχει κίνητρο στην διαιτησία των μακρινών Ενώσεων. Μάλιστα τους ενημερώνει πόσο κοστίζει στα σωματεία η διαιτησία στα Δωδεκάνησα. Η επιστολή είναι η εξής

Προς : Ε.Π.Ο.

Υπόψη Προέδρου  της Κ.Ε.Δ. Ε.Π.Ο.   Κυρίου Γκιρτζίκη Γεωργίου                 

«Αξιότιμε  Κύριε Πρόεδρε,

Καταρχάς, Θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η επιστολή αυτή δεν έχει να κάνει με τα ποσοστά της διαιτησίας. Η ένωση μας,  δεν εισπράττει τα ποσοστά που δικαιούται από τους διαιτητές, αντίθετος τα αφήνει στην διαιτησία για τους σκοπούς της ανάπτυξης της,  για να  πραγματοποιεί σχολές, σεμινάρια σε όλο τον Νομό, να διαθέτει γυμναστές στο νησί της Ρόδου και στο νησί της Κω για το Βόρειο συγκρότημα,  να καλύπτει τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των γραφείων της διαιτησίας και των υπαλλήλων της γραμματειακής υποστήριξης σε Ρόδο και Κω αντίστοιχα, και να καλύπτει επίσης και τα έξοδα του Αρχιδιαιτητή.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε στην διοίκηση της Ένωσης, ξεκινήσαμε άμεσα νέες σχόλες διαιτησίας, με σκοπό την προσέλκυση νέων, για να κάνουμε  νέους διαιτητές για να αναπτύξουμε το άθλημα.  Επιχείρημα μας, στην δύσκολη αυτή προσπάθεια είναι η εξέλιξη του διαιτητή της Ένωσης μας Κου Τάσου Σιδηρόπουλου.  Τα  παιδιά,  βλέποντας το δρόμο που τους ανοίγετε στον χώρο της διαιτησίας, αγκάλιασαν με θέρμη την προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα στην καλοκαιρινή σχολή που πραγματοποιήθηκε να έχουμε (28) νέους διαιτητές (δύσκολη χρονική περίοδος λόγω τουριστικής περιοχής).

Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τη άποψη μας και τον προβληματισμό μας, σχετικά με την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της FootballLeague για τους ορισμούς των διαιτητών από της μακρινές ενώσεις  που τυχαίνει να ήμαστε μια από αυτές.                 

Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Δωδεκανήσου σωματεία της δύναμης μας και  συγκεκριμένα η ομάδα του Ποσειδώνα Καρπάθου, το εξοδολόγιο για ένα παιχνίδι εντός έδρας για την μετακίνηση των (3) τριών διαιτητών από την Ρόδο αγγίζει το ποσό τον 1.200 ευρώ. Η συγκεκριμένη ομάδα για τις μετακινήσεις της για όλο το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, συνολικά (11) έντεκα παιχνίδια,  πληρώνει το ποσό τον 45.000,00 Ευρώ.

Αντίστοιχα εάν απαιτείτε μετακίνηση 3 διαιτητών από την Ρόδο, τα εξοδολόγια είναι τα εξής :

Α΄κατηγορία

Για το νησί της Καλύμνου 800,00 ευρώ, για το νησί της ΛΕΡΟΥ 1.000,00.

Για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το εξοδολόγιο για το νησί της Πάτμου τον Λειψών και της Νισύρου για τους (3) τρεις διαιτητές αγγίζει το ποσό τον 1.000,00 ευρώ.

Για την Γ΄ κατηγορία για το νησί της ΤΗΛΟΥ το εξοδολόγιο είναι 600,00 Ευρώ.

Ο δε πρωταθλητής μας για τους αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία περιόδου 2013-2014,  ο Γ.Α.Σ. Ιαλυσος για τα εξοδολόγια για τους τρεις αγώνες κατέβαλε συνολικά  το ποσό τον 6.000,00 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω σωματεία πληρώνουν τα αντίστοιχα εξοδόλογια, χωρίς να έχουν διαμαρτυρηθεί ποτέ, και χωρίς να ενισχύονται οικονομικά από εμάς.

Ερωτούμαι τους ανθρώπους της FootballLeagueγια ποιο λόγο τα σωματεία τους, που διαμαρτύρονται για τα εξοδολόγια τους,  συμμετέχουν στο πρωτάθλημα;;;

Εάν δεν ορίζονται  οι διαιτητές μας, σε αγώνες των μεγάλων κατηγοριών, ποιο θα είναι το κίνητρο τους;;;

Ποια θα είναι σε λίγα χρόνια, η δύναμη  των απομακρυσμένων ενώσεων;;;

Ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση στα σωμάτια της δύναμης μας, που καλούνται να πληρώσουν, όταν εσείς οι επαγγελματικές ομάδες διαμαρτύρεστε για τα εξοδολόγια σας.  

Αγαπητέ Πρόεδρε, ήμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε το αυτονόητο, δεν θα αποδεχτείτε την αβάσιμη διαμαρτυρία της FootballLeague και θα ορίζετε κανονικά τους διαιτητές των απομακρυσμένων ενώσεων σε όλες τις κατηγορίες.

Γιατί γνωρίζουμε, όπως και εσείς,  ότι σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος.

Και ανάπτυξη του αθλήματος δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρχει καλή και επαρκείς διαιτησία».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Διακοφώτης                    Βαγιανός Γαμβρούδης