Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Ουδείς προφήτης στον τόπο του, δεν λένε; Ε λοιπόν την συγκεκριμένη ρήση ο Κύρος Βασάρας μπορεί πλέον κάλλιστα να την κάνει κορνίζα και να την τοποθετήσει σε επίκαιρη θέση στο νέο του γραφείο στη ρουμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. 
 
Μπορεί στην Ελλάδα να έφυγε σαν αποτυχημένος από το πόστο του υπεύθυνου ορισμού διαιτητών στη Super League, ωστόσο χθες ανακοινώθηκε επισήμως πως αναλαμβάνει καθήκοντα αρχιδιαιτητή στην αντίστοιχη ΚΕΔ της Ρουμανίας. 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας Μιρτσέα Σάνου, ο οποίος ανέφερε πως η απόφαση πάρθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του Βασάρα. 
 
Σημειωτέον, πως ο άλλοτε Ελληνας διεθνής ρέφερι συνεργαζόταν τον τελευταίο χρόνο με τους Ρουμάνους έχοντας αναλάβει το κομμάτι της εκπαίδευσης των διαιτητών. 
 
Οπως αντιλαμβάνεστε στη Ρουμανία οι διαιτητοπατέρες πίνουν νεράκι στο όνομά του και για αυτό άλλωστε του εμπιστεύονται το καίριο πόστο του αρχιδιαιτητή. 
 
Ο Βασάρας καλείται πλέον να κάνει τις καλύτερες επιλογές και να στείλει τους κατάλληλους διαιτητές στα αγωνιστικά «μέτωπα», επιστρατεύοντας ακόμη και Ελληνες ρέφερι!
 
Η σύμβαση διαιτησίας της UEFA με την οποία είναι εναρμονισμένη και ρουμανική ομοσπονδία, επιτρέπει την χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών στα εθνικά πρωταθλήματα. 
 
Γι΄αυτό μην απορήσετε αν τη νέα σεζόν παρακολουθήσετε τον Σιδηρόπουλο, τον Τριτσώνη, τον Παππά ή κάποιον άλλον Ελληνα διαιτητή, να πηγαίνει με «φύλλο πορείας» στη 
Ρουμανία και να σφυρίζει κάποιο ντέρμπι του πρωταθλήματος της εν λόγω χώρας, με τις «ευλογίες» φυσικά του νέου αρχιδιαιτητή. «Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται» όπως λέει και το γνωστό σλόγκαν. 
 
Για να συμβεί βεβαίως κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως η ρουμανική ομοσπονδία να υποβάλλει ανάλογο αίτημα στην ΕΠΟ και να γίνει αποδεκτό; Θα γίνει; 

Ας μην παίρνουμε και όρκο. Βλέπετε οι «παγωμένες» σχέσεις του Κύρου Βασάρα με τη νυν ηγεσία της ελληνικής ομοσπονδίας, δημιουργεί τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο αμφιβολίες. 
 
Το γυαλί ράγισε μετά τις καταγγελίες του Βασάρα για τους πίνακες των διαιτητών της Super League, τις οποίες δεν αποκλείεται να του της κρατάνε «μανιάτικο» στο Γουδή. 
 
Πάντως σε ανάλογα αιτήματα άλλων ομοσπονδιών (Κύπρος, Κατάρ) στο παρελθόν αναφορικά με την αποστολή Ελλήνων διαιτητών η ΕΠΟ είχε απαντήσει θετικά. 

Πηγη www.marca SL.gr 

ρεπορταζ Κ.Πιλιάτσικας