Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
 
 
 
 
 

 Eστω και  με καθυστέρηση  η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Πειραια πηρε θεση για οσα συνεβησαν το περασμενο Σαββατοκυριακο σε βάρος διαιτητών στα Πειραιικα πρωταθλήματα και όπως αναφερει σε ανακοινωση της ζητησε από τους διαιτητες να καταγράφουν τα παντα που συμβαίνουν στον αγωνιστικο χωρο η την εξεδρα και σε θεματα βιας να είναι ατεγκτοι και να εφαρμοζουν τον κανονισμο με τα αυστηρότερα κριτήρια Αναλυτικα η ανακοινωση                                                                             

                              

«Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας την Δευτέρα  13.10.2014 το βράδυ, συγκεντρώθηκαν οι διαιτητές του Πειραιά και συζήτησαν επί του θέματος.

Από την Διοίκηση της Ένωσης και από την Επιτροπή Διαιτησίας τονίστηκαν τα κάτωθι:

                                                     

  1.      Καμία διαιτητική απόφαση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για βία εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου.
  2.      Οι διαιτητές βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο για να διασφαλίζουν την τήρηση των κανονισμών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  3.      Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στο φύλλο αγώνος αναλυτικά όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα.
  4.      Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις βίας, εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου, ζητήθηκε από τους διαιτητές να είναι άτεγκτοι και να εφαρμόζουν τους κανονισμούς με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια.

 

Επί τη ευκαιρία η Διοίκηση της Ένωσης και η Επιτροπή Διαιτησίας ευχαρίστησαν τον Γιώργο Κωστάκο για την προσφορά του και παρουσίασαν και επισήμως, στο σώμα των διαιτητών, τον αντικαταστάτη του Χαράλαμπο Μοιραδωράκη.

 

                                  ΓΙΑ ΤΟ FAIR-PLAY

Η Επιτροπή Διαιτησίας θέλει να ενημερώσει – υπενθυμίσει στα σωματεία, ότι δεν υπάρχει πλέον κανονισμός που επιβάλλει την τήρηση του FAIR-PLAY.

 Στην μόνη περίπτωση που ο διαιτητής κατά την κρίση του μπορεί να διακόψει την ροή του εκάστοτε αγώνα, είναι μόνο όταν υπάρχει τραυματισμός αθλητή στο κεφάλι.

 Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η τήρηση η μη του FAIR-PLAY εναπόκειται στην διάθεση  και την αντίληψη του κάθε σωματείου