Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Εγινε  αρκετή συζήτηση και γράφτηκαν πολλά για την ιστορία με τον ξένο αρχιδιαιτητή που έπρεπε να έρθει για να συμβάλει στη βελτίωση της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Τελικά ενώ η Σούπερ Λίγκα είχε αρχίσει να αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο, η ΕΠΟ και ο Γιώργος Σαρρής πήραν πάνω τους την απόφαση να ορίσουν στη θέση αυτή τον Σκωτσέζο Χιου Ντάλας.

Οι πραγματικά «χλιαρές» αντιδράσεις από την πλευρά της Λίγκας δεν πιστεύω ότι εξέπληξαν και πολλούς.

Μπορεί να φαίνεται πως η ΕΠΟ «άδειασε» τη Λίγκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι την γλίτωσε από ένα έξοδο άνω των 200.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, η ΕΠΟ έφερε στην Ελλάδα το νούμερο 2 στην ιεραρχία της ΟΥΕΦΑ, πίσω από τον Ιταλό Κολίνα. Η Λίγκα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιο πρόσωπο θα επέλεγε.

Το τι μπορεί να αλλάξει τώρα, στη διαιτησία με την ανάληψη των καθηκόντων του Χιου Ντάλας θεωρώ ότι όλοι λίγο ή πολύ το αντιλαμβανόμαστε.

Αν ο Ντάλας, που είναι μπαρουτοκαπνισμένος και φίλος του Κύρου Βασσάρα, ο οποίος του έχει μιλήσει για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δράσει ανεξάρτητα, θα καταφέρει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επιλέξει τους καλύτερους.

Αν η ΕΠΟ, που πληρώνει τον Ντάλας, ασκήσει παρεμβάσεις στο έργο του κάνοντας την γνωστή πολιτική προς τέρψη των Ενώσεών της, τότε και ο Σκωτσέζος θα κάνει μία τρύπα στο νερό!

Τα πρωταθλήματα σε Σούπερ Λιγκ και Football League θα ξεκινήσουν έτσι κι αλλιώς με τους ίδιους περσινούς πίνακες διαιτητών, αφού περιθώρεια για αλλαγές δεν υπάρχουν.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Χιου Ντάλας θα έχει να κάνει με τους ορισμούς των παρατηρητών και τις ποινές στους διαιτητές που θα έχουν κάνει χοντράδες!

Οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι για... πέταμα! Μπορούν να παίξουν καλά, ειδικά αν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ντιρεκτίβες ή συγκεκριμένες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν.

Μόλις αντιληφθούν ότι οι παρατηρητές διαιτησίας δεν είναι «φίλοι», αλλά ορίστηκαν για να κάνουν τη δουλειά που πρέπει και να καταγράψουν τις αδυναμίες τους, θα σσφυρίξουν όσο πιο σωστά μπορούν.

Στην περίπτωση όμως, που υπάρξουν «ζευγάρια» διαιτητών-παρατηρητών όπως στο παρελθόν, το παιχνίδι είναι χαμένο και ο Χιου Ντάλας είτε θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει, είτε θα κάνει υπομονή 2 χρόνια απλά για να γίνει πλουσιότερος κατά 350.000 ευρώ.

Αν όλα λειτουργήσουν υπό το πρίσμα που ο ίδιος ο Ντάλας βλέπει το ποδόσφαιρο, τότε τον Ιανουάριο του 2015 θα υπάρξει μια χαρακτηριστική παρέμβασή του στις λίστες των διαιτητών και τη νέα περίοδο η δική του πινελιά θα έχει βάλει την υπογραφή της στους τελικούς πίνακες.

ΠΗΓΗ www.Novasports.gr

  •