Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πλήρης δικαίωση του Site στο οτι θα ισχύσουν οι ποινές για τις δυσμενείς κρίσεις εναντίον των διαιτητών.Διαβάστε παρακάτω τι συζητήθηκε στο συμβούλιο της ΕΠΟ και τι αποφάσεις πάρθηκαν...

Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ το Σάββατο (13/7), αφού είχε προηγηθεί την Παρασκευή και συνάντηση ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους Σούπερ Λίγκας και Ένωσης Β’ Εθνικής…

- Ανάκληση δηλώσεων και πρόστιμο 15.000 ευρώ (την πρώτη φορά)

- Ανάκληση δηλώσεων και πρόστιμο 80.000 ευρώ (τη δεύτερη φορά)

- Απαγόρευση εισόδου ή κάθε ενασχόλησης με το άθλημα από τρεις έως έξι μήνες και πρόστιμο 200.000 ευρώ (την τρίτη φορά).

- Αφαίρεση τριών βαθμών στην ομάδα και πρόστιμο από 100.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ (την τέταρτη φορά)

Έτσι, δεν υπάρχει αμέσως μετά την πρώτη ανάκληση το -3 και σε υποτροπή το -6 που ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και με το οποίο είχε διαφωνήσει η Σούπερ Λίγκα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για τις ομάδες της Ένωσης Β’ Εθνικής τα πρόστιμα είναι μειωμένα στο 50%.

Επίσης, την ανάκληση μπορεί να την κάνει είτε το φυσικό πρόσωπο (επί παραδείγματι ο πρόεδρος ή ο μεγαλομέτοχος που έκανε τις δυσμενείς κρίσεις) είτε η ΠΑΕ…

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα αποφασίσθηκε (διευκρινίστηκε) οριστικά πως μπορούν να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς, καθώς είναι αδειοδοτημένοι, ανεξάρτητα από το ευρωπαϊκό κόψιμο τους από την ΟΥΕΦΑ.

Κατά τα λοιπά, η επίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΠΟ ανέφερε τα εξής: 
«- Έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών και σχετική εισήγησή της, εγκρίθηκε η ανάκληση 488 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ελλείψει δικαιολογητικών εγγράφων (ελέγχθηκαν 508 περιπτώσεις). Οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά και να αξιολογηθούν από την ΕΙΜ. Τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η ΕΙΜ θα παραδοθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

- Εγκρίθηκε η τροποποίηση των άρθρων 25 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα, κατόπιν σχετικής ομόφωνης εξουσιοδότησης από την τακτική Γενική Συνέλευση και συνάντησης με εκπροσώπους της SuperLeague και της FootballLeague.

- Αποσαφηνίστηκε προς την SuperLeague, ύστερα από σχετική έγγραφη ερώτησή της προς την ΕΠΟ, ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο ανεξάρτητο όργανο.

- Στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ (2/8) θα οριστικοποιηθεί ο σχηματισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής. Ως καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής προσδιορίστηκε η 31η Ιουλίου 2013.

- Ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων Ελπίδων Ελλάδα-Μάλτα (10/9/2013, προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) θα διεξαχθεί στο γήπεδο Ατρομήτου.

- Ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων Γυναικών Ελλάδα-Πορτογαλία (26/9/2013, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου) θα διεξαχθεί στο γήπεδο Φυλής.

- Οι φιλικοί αγώνες των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων Ελλάδα-Τουρκία (2&4/9/2013) θα διεξαχθούν στα Χανιά.

- Υστερα από εισήγηση της ΚΕΔ, εγκρίθηκαν οι ανώτατοι αριθμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της σεζόν 2013-14. 1η Κατηγορία: 26 Διαιτητές, 45 Βοηθοί, 30 Παρατηρητές. 2η Κατηγορία: 65 Διαιτητές, 130 Βοηθοί, 90 Παρατηρητές. 3η Κατηγορία: 150 Διαιτητές, 250 Βοηθοί, 160 Παρατηρητές. 4η Κατηγορία: 250 Διαιτητές.

- Τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και βοηθών διαιτητών SuperLeague θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Αυγούστου 2013.

- Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε με την ιδιότητα του τακτικού μέλους ο κ. Χρήστος Καραβασίλης, ο οποίος κάλυψε τη θέση του παραιτηθέντος κ. Νίκου Ανασόπουλου».