Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Επιτέλους το κατάλαβαν οι διοικούντες των ενώσεων πως πρεπει να γινουν το ανάχωμα στήριξης της διαιτησιας και στην σημερινη γενικη συνέλευση  εξηραν το εργο που κανει η ΚΕΔ και εβαλαν τα στήθια τους μπροστα για τους διαιτησίας Ηταν μια ηθικη ανταμοιβή στην διοίκηση της ΕΠΟ φυσικα στην ΚΕΔ αλλα και στους ιδιους τους διαιτητες  οι οποιίοι παρα τα οποια  λάθη τους σταθηκαν οι περισσότεροι στο υψος των περιστάσεων και  σ αυτή την Γ.Σ ακούστηκαν όχι μια καλη αλλα πολλές καλες κουβέντες.

Είναι χαρακτηριστικο ότι ο προεδρος της σουπερ λιγκα  Γιάννης Μόραλης δεν παρέλειψε να το επισημάνει στην ομιλία του λέγοντας « τα οσα ακουσα ηταν μια ευχάριστη εκπληξη .Θα περιμενα ωστοσο να τα λέγατε και μεσουσης της περιόδου που ωρισμενοι εβαλαν κατά της διαιτησιας ενώ η εικονα όπως και εσεις την περιγράψατε ηταν καλή  και χαιρομαι που τακουσα από πολλους προέδρους των ενώσεων»

 

Η αρχη   ειχς γινει στην πρωτολογια του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή που ενώ εξηρε το εργο που εκανε η ΚΕΔ στην διαιτησια υπενίχθη πως θα εισηγηθει να ελθει ξενος αρχιδιαιτητης που θα εχει την ευθυνη των ορισμών Αυτή η τοποθέτιση του εδωσε το εναυσμα για να υπάρξει μετα πλουσια αναφορα για την διαιτησια εκ μέρους των προέδροων που ολοι ειχαν να πουν καλα λογια Ακομη και ο προεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασιλης Χατζηαποστόλου  υπερθεμάτισε πως η εικονα δεν ηταν ασχημη λέγοντας» Στην διαιτησία, στην Α’ Εθνική έγιναν κάποια παρατράγουδα, δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Κάποιοι διαιτητές, δεν ξέρω γιατί, πολλές φορές δεν εφαρμόζουν αυτά που έχουν μάθει. Δεν συμφωνώ να φέρουμε ξένο αρχιδιαιτητή. Τον Κουλίνα, Κολίνα, ήθελε να τον φέρει και ο Γκαγκάτσης και αντιδρούσα. Δηλαδή είμαστε ανίκανοι εμείς; Δεν έχουμε εμείς ικανούς διαιτητές. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτούς που λένε ότι οι δικοί μας διαιτητές δεν είναι ικανοί να ορίζουν διαιτητές; Γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; Είμαι κάθετα αντίθετος. Είναι κρίμα να απεμπολήσουμε ένα δικό μας δικαίωμα και να το δώσουμε σε ξένους διαιτητές. Δεν πρέπει να γίνει αυτό».

Όταν το κλιμα που διαμορφώθηκε φανερωσε ότι οι προεδροι των ΕΠΣ στηρίζουν τον Ελληνα διαιτητή και την ΚΕΔ ο προεδρος της ΕΠΟ δευτερολόγησε τονιζοντας» είναι θετικο τα οσα ακουστηκαν για την διαιτησια και την ΚΕΔ που οντος παράγει εργο Ξερετε ότι η επιτροπη από τα χρηματα που μας δινει η ΟΥΕΦΑ κανει οικονομια και ωρισμενα από τα χρηματα που πηραν οι ΕΠΣ ηταν απ αυτά που εξοικονομήθηκαν από την επιτροπη και την χρηστη οικονομικη τακτικη της Μ οσα ακουσα δεν θα ειμαι εγω  που θα εισηγηθει για να ελθει ξενος στην επιτροπη  Πιστευω στους Ελληνες διαιτητες και στις ικανότητες τους και είναι πολύ καλύτεροι από πολλούς συναδέλφους τους που σφυρίζουν σε Ευρωπαικα πρωταθλήματα και βλέπουμε τι λάθη κάνουν .Ειλικρινα κάθε Σαββατοκύριακο δεν ξέρετε τι τράβαγα απου παράγοντες που διαμαρτύρονταν για καποια λαθη και δεν αντεχα μ οσα ελεγαν ποιος τον ωρισε και αλλα τετοια σενάρια που δεν εστεκαν αφου λαθη γινονταν και θα γινονται και σημερα αισθάνθηκαν ικανοποίοηση με οσα θετικα σχολια ακουσα για την διαιτησια και την επιτροπη διασιτησιας

 ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ

Ο προεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης ηταν επομενο μετα τα τοσα εγκωμιαστικα λογια που ακουσε να μην ευχαριατησει τους συναδέλφους του προεδρους των ενωσεων αλλα και τους εκπροσώπους των ΕΠΣ και να τονισει με εμφαση σπο το βημα τηε γενικης συνέλευσης » η επιτροπη δουλεύει με ζηλο και παράγει εργο και χαίρομαι γιατι το αναγνωρίζεται. Οφειλω παντως να σας ενημερώσω για την φιλοσοφία που εχουμε να  οριζουμε τα σεμινάρια  σε πολεις  όπως τωρα στην Ερέτρια που είναι στον  οδικο αξονα της Αθηνων –Λαμιας η της Εγνατιας όταν γινονται στην Βεροια και να αας τονισω ότι κλεινουμε τα ξενοδοχεια με 50 και 60% κατω από την τιμη τους για να τα διοργανώνουμε  σωστα αλλα και οικονομικά.Παράλληλα δεν λεμε όχι στις ενώσεις που αναλαμβάνουν να διοργανώσουν με δικα τους εξοδα σεμινάρια όπως προσφατα η ΕΠΣ Φθιώτιδας οπου μαζι με τον δημαρχο Μακρακώμης μας φιλοξενησαν για τον δευτερο κυκλο των μαθηματων για το CORE Ειλικρινα φευγω ευχαριστημενος πισω στην Ερέτρια οπου είναι σε εξέλιξη το σεμιναριο της σουπερ λιγκα γιατι ακουσα τα καλυτερα για την διαιτησια και να ειστε βεβαιοι ότι με την ιδια διάθεση θα συνεχίσουμε και την νεα περίοδο»

 

Παντως στο περιθώριο της Γ,Σ ο Γ.Σαρρής ειπε για την περιπτωση του ξενου αρχιδιαιτητή»»

«Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία την απόφαση θα την πάρει το ίδιο. Εγώ θα κάνω την πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή και η Σούπερ Λίγκα με τη Β’ Εθνική ας αποφασίσουν. Οι ίδιοι θα πληρώνουν, εκείνοι θα αποφασίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, πετώντας το… μπαλάκι  

 

-Από εκεί και πέρα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πέρασαν όλες οι ψηφοφορίες, κάτι που έδειξε και τη στήριξη που απολαμβάνει η διοίκηση Σαρρή.

Συγκεκριμένα:

-Ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με: 49 «ναι», 3 «όχι» (Κοζάνη, Κυκλάδες, Μακεδονία), και 2 παρών (Κιλκίς, Λάρισα)

-Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με 53 «ναι» και 1 «όχι» (Μακεδονία)

- Ο προϋπολογισμός (ύψους 24.565.000 ευρώ) πέρασε ομόφωνα.

Σημειώνουμε πως η ΕΠΣ Καστοριάς, Ευρυτανίας δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, καθώς λειτουργούν με προσωρινές διοικήσεις.