Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μια βραδιά που το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό είχε την τιμητική του ήταν αυτή που διοργάνωσε η ΕΠΣΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Πρόκειται για την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση για το νέο έτος, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την τίμησαν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι του τοπικού ποδοσφαίρου οι φορείς της πόλης και του νομού αλλά και εκπρόσωποι της ΕΠΟ και άλλων ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας.

Κατά την διάρκειά της βραβεύτηκαν ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού Καρδίτσας που διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στο τοπικό και ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος μάλιστα τιμήθηκε και ο αγνός φίλαθλος μέσω ειδικού βραβείου που απονεμήθηκε.

Πιο αναλυτικά βραβεύθηκαν:

Αναγέννηση Καρδίτσας: Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη footballleague

ΑΟΚ: Για την συμμετοχή και την πορεία του στη Γ’ Εθνική

Γυναικεία ομάδα Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας: Για την πορεία της και τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος

Α.Ο. Μυρίνης: Ως πρωταθλητής της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας

Β. Γκαρνάρας: Ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Α΄ Ερασιτεχνικής

Ήφαιστος: Για την άνοδο από την Α1 Ερασιτεχνική στην Α’

Α.Ο. Κυψέλης: Για την άνοδο από τον Α΄ όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής στην Α1

Ασπίδα Κρύας Βρύσης: Για την άνοδο από τον Β΄ όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής στην Α1

Άρης Καρδίτσας: Για την άνοδο από την Γ΄ Ερασιτεχνική στη Β΄

Σπύρος Θώδης: Για την προσφορά του στο Καρδιτσιώτικο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Γιάννης Θώδης: Για την προσφορά του στο Καρδιτσιώτικο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Πέτρος Πρίτσας: Για την υγιή και μακρόχρονη αγνή φίλαθλη παρουσία του

Βάιος Καραγιάννης: Για την προσφορά του στο Καρδιτσιώτικο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Τάκης Φύσσας: Για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο


Στην εκδήλωση, πέραν των εκπροσώπων των σωματείων, που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΚ, προπονητών και διαιτητών παρευρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Καρδίτσας κύριοι Τσιάρας και Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Παπαλός, Μουζακίου κ. Κωτσός, και Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο δ/ντης του υπουργείου πολιτισμού, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού και πρώην υπουργός κ. Σφακιανάκης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κόκκαλη - Κουβέλη, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ.Ι. Παπακωνσταντίνου, ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Κμ.. Γαβριηλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. κύριοι Μ. Τζανόπουλος, Π.Δημητρίου και Κ. Γκίτσιος. Ακόμα έδωσαν το παρών οι πρόεδροι των ΕΠΣ Άρτας,Θ.Τρομπούκης  Πιερίας Δ.Ελευθεριάδης  Πέλλας.Νουσηκύρου των Τρικάλων Θ.Μπουτζώλη και της ΕΠΣ Πρέβεζας Θ.Κάρτσακλα .

Παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ραμούζης, όπως και ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παππάς.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «κόπηκαν» και τρεις βασιλόπιτες. Η μία για την ΕΠΣΚ από τον αντιπρόεδρο κ. Λάμπρου, η δεύτερη από τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών κ. Τσιαμούλη και η τρίτη για τους διαιτητές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΚ.

Ο Γ. Σαρρής

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ  Γιωργος Σαρρής είπε ότι η Ομοσπονδία έχει και σχέδιο και πρόγραμμα και αυτό αποδεικνύεται από τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε ήρωες τους ανθρώπους που με μόνο κίνητρο το πάθος και την αγάπη για το άθλημα θυσιάζουν πολλά πράγματα για να το υπηρετήσουν.

Ο Μ. Παλάσκας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ  Μανώλης Παλάσκας έκανε μια μικρή αναφορά στη δράση της Ένωσης, μίλησε για την δουλειά που γίνεται στα παιδικά και εφηβικά τμήματα, αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις όπως η πρόσφατη για τη βία στα γήπεδα και υπογράμμισε ότι η Ένωση δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί για το καλό του ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα κόστους και δεν θα φοβηθεί και στο μέλλον.Μεταξύ των αλλων ο προεδρος της ενωσης ειπε" Κρατώντας τα ηνια εγώ και οι συνεργάτες μου μιας εκ των μεγαλυτέρων ΕΠΣ της χωρας και εχοντας ολοι υποστεί τις οικονομικές συνέπειες της κρισης που δυανυει η χωρα μας προσπαθουμε να κρατήσουμε το τοπικο ποδόσφαιρο στη θεση που πραγματι του αξιζει .

Μεχρι σημερα κανουμε ότι μπορούμε ώστε οι κοποι του ποδοσφαιριστή των παραγοντων των σωματείων  ,των προπονητών των διαιτητών αλλα και της τοπικης κοινωνίας που υποστηρίζει το τοπικο ποδόσφαιρο να δικαιωνεται με τον καλυτερο δυνατο τρόπο .Σε  αυτό το πλαίσιο  και μ αυτό το σκεπτικό εχουμε καταθεσει  και υλοποιούμε μια σειρα αλλαγων στη λειτουργία του τοπικου ποδοσφαίρου.  Δωσαμε και  δινουμε μεγάλοβαρος στα πρωταθληματα υποδομής διοργανώνοντας  παιδικο προπαίδων τζούνιορ ενώ διοργανώσαμε το πρωτο διασχολικο πρωτάθλημα με τη συμμετοχη 26 δημοτικων σχολείων

 

Σ ότι αφορα το χωρο της διαιτησιας στοχος και επιδίωξη μας είναι ο εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού της και παράλληλα  η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της .Για τους λόγους αυτους εχουμε ηδη διοργανώσει σχολές διαιτησίας με πολύ μεγάλη επιτυχια και διοργανώνουμε συνεχώς επιμορφω τικα σεμινάρια με τη συμμετοχη εκπαιδευτων της ενωσης μας και κορυφαιων εκπαιδευτών της Ελληνικης διαιτησιας .

Τελος αφου ευχηθηκε καλη επιτυχια στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ το καλοκαιρι στο μουντιάλ στάθηκε και στο φαινόμενο της βιας επισημαινοντας ότι είναι από τα κυριώτερα προβληματα του ποδοσφαίρου διοτι απομακρυνει καθημερινα υγιείς φιλάθλους από τα γηπεδα κα τονισε ότι η ΕΠΣ Καρδίτσας διοργάνωσε ημερίδα με κεντρικους ομιλητές τον αναπληρωτη προεδρο της ΕΠΟ που ανέλυσε τος προτασεις της ομοσπονδιας ,τον υφυπουργο αθλητισμου ,τον προεδρο του δικηγορικου συλλόγου και το μέλος της ΚΕΔ Δ.Καλύβα .

Και ο Μ.Παλάσκας κατέληξε « στα λιγα φαινόμενα βιας που ειχαμε αντιδράσαμε συνειδητα να γινουμε δυσάρεστοι αδιαφορώντας για το οποιο κοστος για να παταξουμε τετοια περιστατικα ,εχοντας και καλη συνεργασια με την αστυνομικη διευθυνση της Καρδίτσας όπως και με τις διοικησεις των σωματείων της ενωσης «

ΠΗΓΗ www.karditsalive.net 

σημ σε λιγο πλούσιο φωτορεπορτάζ