Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Ο Σκωτσέζος Χιου Ντάλας είναι ο νέος ισχυρός άνδρας στην ελληνική διαιτησία όπως αποφασίστηκε  ομοφωνα στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Ο 56χρονος παλαίμαχος διαιτητής, που είναι αναπληρωτής του Κολίνα στην επιτροπή διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ και έχει πολύ υψηλές περγαμηνές με τις παρουσίες του σε πολλά σημαντικά παιχνίδια Μουντιάλ (4ος στον τελικό του 2002), Euro και Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετέχει στην ΚΕΔ και θα ασχολείται με τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας.αλλα και της φουτμπώλ λιγκ

Από εκεί και πέρα, στην ΚΕΔ, πρόεδρος της οποίας διατηρείται ο Γιώργος Καραμελίδης, θα παραμείνει ο Δημήτρης Καλύβας που παει αναπληρωτης  πρόεδρος και ο  ο Θανάσης Μπριάκος θα ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση των διαιτητών ενώ οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Δημήτρης Γκρούτσης αντικαθιστούν τους Γιννη Τσαχειλίδη και Γιώργο Δούρο. 

Η επισημη ανακοινωση της ΕΠΟ εχει ως εξης

  Αποδέχθηκαν την πρόταση/εισήγηση του προέδρου Γεώργιου Σαρρή για τον ορισμό του Γεώργιου Καραμελίδη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. 
Ακολούθως τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Καραμελίδη για τη στελέχωση των θέσεων του τμήματος και της επιτροπής διαιτησίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, τους κανονισμούς και τη σύμβαση διαιτησίας που έχει συνυπογράψει με την UEFA η ΕΠΟ.
Υπεύθυνος του τμήματος διαιτησίας και της ανάπτυξης διαιτησίας ορίστηκε ο Αθανάσιος Μπριάκος. Αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Δημήτριος Καλύβας. Υπεύθυνος αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών Super League & Football League ορίστηκε ο Hugh Dallas (Refereeing Officer της επιτροπής διαιτησίας της UEFA). Ως μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκαν, ακόμη, οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Δημήτριος Γκρούτσης.

Ο Σωμαρακάκης είναι περιφερειάρχης και μπαίνει για πρώτη φορά στην επιτροπή, ενώ ο Γκρούτσης είχε ξαναθητεύσει στην ΚΕΔ για δύο χρόνια επί προεδρίας Ψυχομάνη. .

Στη φωτογραφια ο Χιου Ντάλλας ενώ απονεμει το πτυχιο του διεθνους ςεκπαιδευτή στον Ηλια Μαζαράκο κατά το σεμιναριο ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ που εγινε στο Μπέλφαστ τον περασμενο Μαιο ( μετειχε και ο Θανάσης Μπριάκος) : Δεξια του ο Αγγλος Στηβ Μπένετ και αριστερα ο  Σλοβενος Βλάντο Σαιν   ο Ισπανος  Φερμαντο  Τρεσάκο