Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Κε Διευθυντά, με την παρούσα θέλω να επισημάνω όλα όσα συμβαίνουν στη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Καρδίτσας σχετικά με πράξεις και παραλείψεις του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του στις 12-2-2013 διανεμήθηκε στα μέλη

του πίνακας των τακτικών εξόδων του Απολογισμού του έτους 2012,

όπου πράγματα εξωφρενικά και απίστευτα ήταν καταχωρημένα σαν

δαπάνες της ΕΠΣ. Μάλιστα το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση του αυτή έλαβε αριθμό απόφασης-πρακτικού 3 και ημερομηνία 12-2-2013.

Μετά όμως από γενική κατακραυγή για τα απίστευτα και εξωφρενικά που καταχωρούνταν στον πίνακα εξόδων,(π.χ. Κεφ. 1 παρ. θ έξοδα φιλοξενίας 10.000 ευρώ στον 1ο πίνακα εξόδων. Γραφική ύλη -εκτυπώσεις στον 2ο πίνακα εξόδων.

Κεφ. 5 παρ. α' Δεξιώσεις -συνεστιάσεις 5.000 ευρώ στο 1ο πίνακα εξόδων. Μηδέν έξοδα. Δεν υπάρχει τίποτα στον 2ο πίνακα εξόδων.

Κεφ. 19 Αθλητικό υλικό 6.676 ευρώ στο 1ο πίνακα εξόδων 3676 ευρώ στον 2ο πίνακα κλπ.) οι συντάκτες και υπεύθυνοι σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο πρόεδρος, γραμματέας και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σύνταξη του πίνακα τακτικών εξόδων, «απέσυραν» τον πίνακα αυτόν και τον αναμόρφωσαν άρον-άρον, τον ανασκεύασαν και μετά από μέρες τοποθέτησαν στη θέση άλλον πίνακα, χωρίς αυτός ποτέ να εμφανισθεί επίσημα σε συνεδρίαση του ΔΣ, να ψηφισθεί από αυτό και να καταχωρισθεί σε απόφαση-πρακτικό, όπως το καταστατικό και ο νόμος ορίζει.

Και ερωτάται: 1. Στη συνεδρίαση της 12-2-2013 κατά την οποία ελήφθη η υπ' αριθμ. 3 απόφαση-πρακτικό, ποιος πίνακας τακτικών εξόδων παρουσιάστηκε και ποιος επομένως ψηφίστηκε με πλειοψηφία 8-1;

2. Μετά τη συνεδρίαση αυτή και τη λήψη της σχετικής απόφασης ποίοι «απέσυραν» τον πίνακα εξόδων λόγω της γενικής, όπως προαναφέρεται, κατακραυγής;

3. Ποιοι είναι εκείνοι που, ενώ ελήφθη η υπ' αριθμ. 3/12-2-2013 απόφαση-πρακτικό με βάση τον πίνακα τακτικών εξόδων που παρουσιάστηκε, ελαφρά τη καρδία τον «απέσυραν» χωρίς να ρωτήσουν κανένα, χωρίς καμία νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και χωρίς να ληφθεί απόφαση για τυχόν αναμόρφωση του;

4.Ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι όχι μόνο «εξαφάνισαν» τον πίνακα αυτόν τακτικών εξόδων, αλλά εκ των υστέρων έθεσαν στη θέση του νέο, άλλον πίνακα τακτικών εξόδων, αναμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ηρεμεί «τα πλήθη» και να δείχνει εικόνα ότι «εδώ όλα είναι μέλι-γάλα», «λαμπρά και λαμπερά». Αντιλαμβάνονται αυτοί που έκαναν όλα αυτά ότι η πράξη τους αυτή αντίκειται και στο καταστατικό και στο νόμο, ενώ εγγίζει τα όρια του ποινικού αδικήματος, ίσως και ποινικών' αδικημάτων; Δεν ορρωδούν προ ουδενός; Όμως πρέπει να γνωρίζουν εκείνοι που μετήλθαν τέτοιες πράξεις ότι η «οποιαδήποτε» διοίκηση δεν κάνει τους άνδρες, αλλά, όπως είναι γνωστό, «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Κε Διευθυντά επειδή τελευταίο καιρό πολλά γεγονότα καταδεικνύουν ότι στην ΕΠΣ η διοίκηση της θεωρεί την τήρηση του καταστατικού και του νόμου μάλλον «περιττή» και «πολυτέλεια», όμως τόσο τα μέλη της, όσο και ο καθένας που ασχολείται με το βίο και την πολιτεία της, έχει το δικαίωμα να διατυπώνει ερωτήματα και να αξιώνει η διοίκηση, η κάθε διοίκηση, να είναι χρηστή, τα δε πεπραγμένα της ξεκάθαρα, κρυστάλλινα και διάφανα ώστε να γίνονται ορατά από τους ΠΑΝΤΕΣ. Και ο νοών νοείτω.

Με τιμή

Κρανής Γιώργος

Μέλος Δ.Σ. ΕΠΣΚ