Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Είναι ωρισμενοι βοηθοι που είναι σχολαστικοι και ακριβεις πανω απ ολα με οσα  εχουν διδαχτει και χαρις την επιμορφωση τους ..διδάσκουν τους συναδέλφους τους στην πράξη .Κι αυτό δεν γινεται σε καμμια αιθουσα διδασκαλίας αλλα στο γήπεδο που είναι ο καθρέπτης της αποδοσης και της εφαρμογης του κανονισμου Κι αυτόν δειχνει να τον γνωρίζει,οσο και τις τροποποιήσεις του ,τελεια ο Δημητρης Βερρής από την Μυτιλήνη Κι είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής στη φετινη σουπερ λιγκα εχει βάλει δυο φορες τα γυαλιά σε πολλους .

Η πρώτη ηταν στο ματς του Παναθηναικου με την Βεροια οπου ο Κουτρουμπής παικτης των πρασινων εδιωξε τη μπάλα χωρις να μαρκάρεται από αντιπαλο του,αυτή βρηκε το σωμα συμπαικτη του και κυλησε στον Μπέν της Βεροιας σκοράρησε (με βαση την τροποποιηση του κανονισμου για το οφσαιντ δεν ηταν σε ελεγχόμενη θεση ) και πολύ σωστα ο Βερρής εφυγε για τη σεντρα κατακυρώνοντας ο Χρήστος Μητσιος το τέρμα Αυτό συνεβη στις 2 Σεπτεμβριου και τοτε εγιναν πολλες συζητησεις μονο που η φαση αυτή ηταν για σεμινάριο διαιτησιας και ο συνάδελφος Παναγιώτης Κουτάκος εγραψε σχετικά στο σαιτ μας

"Μπορεί στον Παναθηναϊκό να λένε ότι το γκολ της Βέροιας είναι οφσάιντ, αλλά η δική μου άποψη είναι πως με βάση την αλλαγή στον κανονισμό ο Βερρής ενήργησε σωστά. Το στηρίζω στο γεγονός πως κανείς επιθετικός δεν μαρκάρει στην αρχική εκτέλεση φάουλ, ούτε διεκδικεί μπάλα, όπως απαιτεί πλέον μετά την τροποποίησή του από 1η Ιουλίου ο κανονισμός στο οφσάιντ, ενώ μετά υπάρχει μεταβίβαση από αντίπαλο, αφού πλέον και το τσαφ λογίζεται ως πάσα από αντίπαλο. Δεν την διεκδικεί μαρκάροντας αντίπαλο όπως πλέον αναφέρει ο κανονισμός. Είναι οφσάιντ στην πλάτη της άμυνας. "επηρεάζει έναν αντίπαλό του" σημαίνει ότι εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να "παίξει" ή να του επιτραπεί να "παίξει" την μπάλα, εμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάροντας έναν αντίπαλο για την μπάλα". Αυτή είναι η τροποποίηση για το οφσάιντ που ισχύει από 1/7. Ούτε οπτικό πεδίο περιορίζουν οι οφσάιντ παίκτες, ούτε μαρκάρουν αντίπαλο. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και δέχεται την μπάλα από έναν αντίπαλο, ο οποίος εκ προθέσεως παίζει την μπάλα (και από εκ προθέσεως απόκρουση), δεν θεωρείται ότι αποκτά πλεονέκτημα. Διότι ο Κουτρουμπής έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα και να τη διώξει και αυτό πλέον θεωρείται μεταβίβαση από αντίπαλο. Μόνο η καραμπόλα είναι πλέον μη μεταβίβαση από αντίπαλο. Θα ήταν οφσάιντ αν από το πόδι του Κουτρουμπή η μπάλα κτύπαγε σε παίκτη της Βέροιας ή αν αντί για τον Κουτρουμπή είχε βρει την μπάλα παίκτης της Βέροιας και γινόταν καραμπόλα, όπως έγινε, σε παίκτη του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη φάση ο Γάλλος της Βέροιας δεν μαρκάρει και δεν διεκδικεί, επαναλαμβάνω, ώστε να θεωρηθεί ενεργητικό οφσάιντ.".

Όλα αυτά όπως τα ανεφερε λεπτομερώς για το αρθρο 11 και την τροποποιηση που εγινε , ο Παναγιώτης Κουτάκος ηλθαν ..γαντι και στο Κρητικο ντέρμπυ ΟΦΗ –Εργοτέλη οπου ηταν βοηθός ο Βερρής και εγινε μια από τις περιπτωσεις που λεει ο κανονισμός .Δηλαδη ο Παπάζογλου κερδισε την κεφαλιά σε κόρνερ του Γκαλέτι και ενώ ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Αθανασίου ειχε βγει ,πανω στη γραμμη του τέρματος  ηταν ενας συμπαικτης του και ενδιάμεσα τους ενας επιθετικος του ΟΦΗ.Καθως η μπάλα πηρε πορεία προς τα διχτυα ο Περογραβάκης παραμέρησε για να μην εχει συμμετοχη και πολύ σωστα ο Μυτιληνιός πηγε στη σεντρα και ο Γιαννης Κάμπαξης κατακυρωσε το γκόλ των γηπεδούχων Μια δυσκολη  φαση μ ένα σωρο παικτες μπροστα που δικαίωσε απολυτα τον 33χρονο Βερρη που και πέρση ειχε πιάσει άλλες περιπτωσεις πέρα από τα κλασσικα οφσαιντ και τελικά αποδεικνυεται όταν είναι ετοιμος για μεγάλα πράγματα αν συνεχισει με την ιδια επιτυχια.

Σημειώνουμε ότι είναι γραμματέας στον κτηνοτροφικο  συνεταιρισμο Αγρας που απεχει 70 χιλιόμετρα από την Μυτιλήνη και προπονειται σε καθημερινη βαση δινοντας το παρον παντα στις επιμορφωτικες συγκεντρωσεις στον συνδεσμο και στην επιτροπη της ΕΠΣ Λέσβου.