Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αργησαμε αλλα μια και δεν ειχαμε ορισμους σημερα ειπαμε να ριξουμε μια ματια στις πρακτικές οδηγιες που εχουν δοθει σε διαιτητες και βοηθους για τις περιπτωσεις τοσο του κακου παιξιματος η του εξοστρακισμου της μπάλας οπου η ΕΥΘΥΝΗ βαρυνει πλεον τον διαιτητή Αλλα ακομη για το πλεονέκτημα και το οφσαιντ

Κι επειδη στο προσφατο σεμινάριο φαινεται ότι δεν τα ΕΜΠΕΔΩΣΑΝ  διαιτητες και βοηθοι παμε να δουμε τις πρακτικές οδηγιες που εχουν δοθει αλλα που δυστυχως δεν ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ  

Σχετικά με το πλεονέκτημα

Oι διαιτητές πρέπει να υιοθετούν μια προσέγγιση "περίμενε και δες", καθυστερώντας το σφύριγμα προκειμένου να αξιολογήσουν το εάν η μυ υπαίτια ομάδα έχει πραγματικά μια ξεκάθαρη πιθανότητα επίθεσης.

Κατά κανόνα, το πλεονέκτημα θα πρέπει να παίζεται όταν υπάρχει μια υποσχόμενη επίθεση ή προφανής ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέρματος.

Σχετικά με το οφσάιντ

Στις περιπτώσεις όπου ένας διαιτητής είναι πεπεισμένος ότι ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και επηρεάζει συμμετέχοντας ενεργά, και ο βοηθός διαιτητή δεν υψώσει την σημαία του, ο διαιτητής πρέπει να αναλαμβάνει την τελική ευθύνη για την τιμωρία του παραπτώματος οφσάιντ. Ομοίως, στην σπάνια περίπτωση όπου ένας βοηθός διαιτητή υψώσει την σημαία του για ένα παράπτωμα οφσάιντ και ο διαιτητής έχει την άποψη ότι ο ποδοσφαιριστής δεν επηρεάζει συμμετέχοντας ενεργά, ο διαιτητής πρέπει να αναγνωρίσει το σήμα με την σημαία και να επιτρέψει την συνέχιση του παιχνιδιού.

Οι διαιτητές πρέπει να είναι τολμηροί και να μην ενεργούν σύμφωνα με το σήμα ενός βοηθού διαιτητή σε περιπτώσεις προφανούς σφάλματος.

Οι διαιτητές πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες για να λάβουν απόφαση σε ειδικές περιπτώσεις οφσάιντ. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να αξιολογηθεί εάν ένας παίκτης που είναι σε θέση οφσάιντ επηρεάζει έναν αντίπαλο ή όχι, π.χ. εμποδίζει ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα.

Η συνεργασία μεταξύ του διαιτητή και του βοηθού διαιτητή είναι πολύ σημαντική για αξιολογηθεί σωστά και να ληφθεί η σωστή απόφαση σε αυτή την περίπτωση.

Στην πράξη ο βοηθός διαιτητή μπορεί εύκολα να εντοπίσει ότι ο επιτιθέμενος είναι σε θέση οφσάιντ ενώ θα ήταν δύσκολο για αυτόν να κατανοήσει εάν ο επιτιθέμενος μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή εμποδίζει το οπτικό πεδίο/κίνηση.

 Επομένως η κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ τους είναι κρίσιμη για να είναι σε θέση να μοιραστούν τις πληροφορίες που χρειάζεται για να λάβουν τη σωστή απόφαση.