Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μία πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει ο ΠΑΟΚ στο ΔΣ της Super League, ζητώντας να διερευνηθεί το κόστος για goal line technology και οφσάιντ όπως στο Μουντιάλ! Συμφώνησε ο Παναθηναϊκός, τι απαντά ο Ολυμπιακός - Μείζον θέμα από τον Δικέφαλο και η παραίτηση Καπέλα!

Είναι σαφές πως η είσοδος του VAR στο ποδόσφαιρο άλλαξε τις σταθερές του αθλήματος. Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος όλων των προηγμένων χωρών που ψάχνουν δικαιοσύνη στο δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση και η νέα πρόταση του ΠΑΟΚ δια στόματος του Μάκη Γκαγκάτση, μετά από επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, στο ΔΣ της Super League που είναι σε εξέλιξη...

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έκαναν πρόταση να διερευνηθεί το κόστος για goal line technology (σ.σ. για να μειωθεί κι άλλο η πιθανότητα «ανθρώπινου λάθους» στην τοποθέτηση των γραμμών στο VAR) και για «ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ» που θα κρίνει ακόμη και τις πιο αυστηρές αποφάσεις οφσάιντ, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνέβαινε το προηγούμενο σύστημα. Πρόκειται για μια τρισδιάστατη κινούμενη απόδοση της φάσης που θα μεταδίδεται για τους φιλάθλους στο γήπεδο και στην τηλεόραση και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022.

Όπως ειπώθηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, στο προϊόν της προκειμένου να εκσυγχρονιστεί, ποντάροντας στη δύναμη της τεχνολογίας.

Στην πρόταση αυτή του ΠΑΟΚ συμφώνησε και ο Γιάννης Αλαφούζος που δίνει το «παρών», επισημαίνοντας πως είναι οπτική προς την σωστή κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά «με κάθε κόστος να το προσθέσουμε» ενώ η πρόταση του Δικεφάλου βρήκε πρόσφορο έδαφος και εντός του Ολυμπιακού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητά προσφορές, δείχνοντας με τη σειρά του διάθεση να εξεταστεί η συγκεκριμένη προοπτική του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο...

Η Λίγκα δεσμεύτηκε να διερευνήσει το κόστος και να αναλάβει την διαπραγμάτευση με την Πολιτεία για την ανάληψη του κόστους εγκατάστασης, ως ένα ακόμη εργαλείο εξάλειψης της καχυποψίας γύρω από το πρωτάθλημα.

Ζητά παραίτηση Καπέλα ο ΠΑΟΚ!

Παράλληλα, ο Δικέφαλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί άμεσα η σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, (ως μόνη αρμόδια για το θέμα της ΚΕΔ πριν την Εκτελεστική Επιτροπή), η οποία κακώς αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για τον νέο επικεφαλής αλλά και τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ. Λόγω της αναβολής, οι ασπρόμαυροι δεν είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν την άμεση παραίτηση του υπευθύνου VAR, Καπέλα, που θα πρέπει να ακολουθήσει τον Μπένετ στην έξοδο, σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς!

ΠΗΓΗ SDNA