Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε απόψε στην ΕΠΣΗΠ, καθώς ο πρόεδρος, Βασίλης Μάντζιος και άλλοι τρεις σύμβουλοι αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. όταν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης, όπως ισχυρίστηκαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι. Νέος προσωρινός πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Βρακάς από την υπάρχουσα πλειοψηφία (ψήφισαν οι Βρακάς, Κιτσάκης, Ευθυμίου, Στ. Μιχάλης και Γκόλιας) και υπό το νέο πρόεδρο θα διεξαχθούν την Άνοιξη οι επόμενες εκλογές.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι κ.κ. Μάντζιος, Ρουσάκης, Κολιός και Γείτονας, ενώ απουσίαζαν οι κ.κ. Αυδής και Ζήσης.

Ο κ. Μάντζιος ουσιαστικά έχασε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και αποχωρεί μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Οι ζυμώσεις το τελευταίο διάστημα ήταν έντονες στα στρατόπεδα όλων των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΠΣΗΠ, την ώρα που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνούσε μεγάλους κλυδωνισμούς, με καθημερινές ανακοινώσεις κατά διαιτητών, αλλά και πολλά παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης.

Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Βρακάς Κωνσταντίνος

Α' Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Αυδής

Β' Αντιπρόεδρος: Ευθυμίου Βασίλης

Γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Στέφανος

Ταμίας: Λάζαρος Κιτσάκης

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Βασίλειος Ζήσης

Αναπλ. Ταμίας: Παναγιώτης Γκόλιας

Μέλος: Δημήτριος Κολιός

Μέλος: Βασίλειος Μάντζιος

Μέλος: Θεμιστοκλής Γείτονας

Μέλος: Κωσνατντίνος Ρουσάκης

Συμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτης γενικός γραμματέας Βασίλης Ζήσης υπεβαλε την παραίτηση του\

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

 Στο μεταξύ στον  ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και την εκπομπή του Γιάννη Γιαννάκη, «SUPER MAGAZINO», μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, μετά την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. Ο κ. Βρακάς τόνισε ότι αναταραχή που υπήρχε το τελευταίο διάστημα στα ερασιτεχνικά σωματεία επέβαλε τις ανακατατάξεις για να επέλθει ηρεμία και να τελειώσουν ομαλά τα πρωταθλήματα και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για συναντήσεις με σωματεία και διαιτητές.

 Πιο αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βρακάς:

Για την ξαφνική αναδιάρθρωση του Δ.Σ.: «Λόγω κάποιων προβλημάτων που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα να συμβαίνουν στα πρωταθλήματα και σε διάφορες ομάδες, προχωρήσαμε χθες σε Δ.Σ. μετά από πάρα πολύ καιρό και προχωρήσαμε σε αναδιανομή ρόλων και αξιωμάτων.

Με πλειοψηφία έγινε η ανακατανομή αξιωμάτων, όπως είχε γίνει και πριν 2 μήνες που εγώ από αντιπρόεδρος έγινα απλό μέλος. Έγινε ένα κανονικό Δ.Σ., όπου εκεί εντοπίσαμε διάφορα μέλη του Δ.Σ. ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αναστάτωση στα σωματεία και στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να μπορέσουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους, γιατί τα πρωταθλήματα είναι στην τελική τους ευθεία και θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την ομαλή τους διεξαγωγή, ώστε να φτάσουμε στο τέλος ήρεμα.

Είχαμε πολλές ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας κι ένα τεταμένο κλίμα γενικώς.

Ακούστηκαν πολλά και δυστυχώς η ΕΠΣΗΠ ήταν απούσα απ' όλα αυτά τα γεγονότα. Για να σας δώσω να καταλάβετε, το τελευταίο συμβούλιο έγινε πριν από 58 μέρες. Στο διάστημα δηλαδή που γίνεται κυριολεκτικά ένας χαμός, εμείς δεν συνεδριάσαμε καν».

 Για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η ΕΠΣΗΠ αυτά τα φαινόμενα των ανακοινώσεων:«Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ερασιτεχνικά σωματεία είμαστε και δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε συνεχώς στη διαιτησία. Παντού θα υπάρχουν προβλήματα και θα γίνονται λάθη στη διαιτησία. Λάθη κάνουμε όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Αυτό ειδικά το θέμα πρέπει να το καταλάβουμε, γιατί όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τους διαιτητές τόσο περισσότερο έρχονται σε δύσκολη θέση. Να χαμηλώσουν οι τόνοι, όποιος είναι ο καλύτερος θα βγει, αυτός που είναι να σωθεί, θα σωθεί, να έχουμε ένα 'υγιές' πρωτάθλημα που θα το ευχαριστηθούν όλοι. Πρέπει να απολαμβάνουμε τον αθλητισμό κι έτσι να πορευτούμε».

 Για το πώς θα κινηθεί μέχρι την προκήρυξη των εκλογών την Άνοιξη: «Δεν αλλάζει κάτι, απλώς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά στα σωματεία, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες επαφές μαζί τους για να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε».

 Για τις ενέργειες που θα γίνουν με την Επιτροπή Διαιτησίας: «Σίγουρα σαν Δ.Σ. δεν έχουμε γνωρίσει καν την Επιτροπή, δεν έχουν έρθει σ' ένα συμβούλιο να τους δούμε. Γινόταν κάπως διαφορετικά αυτό το θέμα. Θα συζητήσουμε μαζί τους για να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, ώστε να λυθούν και να προχωρήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μέχρι τέλους».

 Ως προς τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης και τις αντιδράσεις του κ. Μάντζιου ότι δεν έγινε σύννομα η διαδικασία: «Το αν αναγνωρίζει ή όχι τη διαδικασία είναι δικαίωμά του. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του. Όλα έγιναν με σύννομες διαδικασίες και με πλειοψηφία, όπως γίνεται σε κάθε Δ.Σ.».

 Για το αν υπάρξουν αποχωρήσεις από το Δ.Σ. που μπορούν να επιφέρουν γρηγορότερα τις εκλογές: «Δεν προβλέπεται και δεν νομίζω να έχουμε αποχωρήσεις. Όλοι εδώ είμαστε για το κοινό καλό των σωματείων και της ΕΠΣΗΠ».

 Για το πότε θα οριστούν οι εκλογές: «Ακόμα δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Δεν το συζητάμε, γιατί τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, να δούμε πως θα χαμηλώσουν οι τόνοι και να καταλάβουμε ότι είναι προς όφελος όλων να τελειώσουν ομαλά τα πρωταθλήματα και να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και όχι όλα τα υπόλοιπα».

Ο κ. Μάντζιος, αν και προσκλήθηκε να πάρει θέση, δεν θέλησε να μιλήσει.